Kuřecí nudličky s červeným (růžovým) pepřem a gorgonzolou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuřecí prso
- (zeleniny si dá každý množství podle sebe):
- řapíkatý celer
- červená paprika
- pórek nebo jarní cibulka
- 2 PL gorgonzoly
- cca 150 ml smetany s mlékem (nebo jenom smetany, či obráceně)
- 1 KL celý červený pepř podrcený nahrubo v hmoždíři
- špetka soli
- olej
Postup Kuřecí nudličky s červeným (růžovým) pepřem a gorgonzolou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prso nakrájíme na nudličky, mírně osolíme a opečeme na pánvi do světlehnědé barvy.
Poté přihodíme veškerou zeleninu nakrájenou taktéž na nudličky, přisypeme podrcený červený pepř a tak 2 minutky restujeme.
Zalijeme smetanou s mlékem, přidáme gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit.
Já jsem měla jako přílohu hranolky, ale jistě by šlo i s těstovinami.