Čatní z kaki
Recepty, PřílohySuroviny
- 2 kaki
- 1 červená cibulka (střední)
- 1/2 pl strouhaného zázvoru
- 75 ml pomerančového džusu
- 1 pl tmavého cukru
- 1 pl oleje
- 1 pl viného octa
- 2 kl Garam masala
- špetka chilli
- sůl
- 1-2 pl sekaných ořechů
Postup Čatní z kaki
Postup přípravy receptu
-
Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kaki omyjeme a nakrájíme na hrubo.
Na pánev, nebo do hrnce si dáme rozpálit olej, na něm necháme zesklovatět cibulku, přidáme strouhaný zázvor a chvilku restujeme.
Zasypeme cukrem který necháme rozpustit a lehce zkaramelizovat. Zalejeme octem, necháme vyvařit, přidáme kaki, koření garam masala, chilli a lehce osolíme, promícháme, zalejeme džusem a 20 minut vaříme.
Ořechy na sucho opražíme a vmícháme do odstavené kaki směsy. Můžeme dle chuti dosolit.