Čatní z kaki

Recepty, Přílohy

Suroviny

2 kaki
1 červená cibulka (střední)
1/2 pl strouhaného zázvoru
75 ml pomerančového džusu
1 pl tmavého cukru
1 pl oleje
1 pl viného octa
2 kl Garam masala
špetka chilli
sůl
1-2 pl sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku si očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Kaki omyjeme a nakrájíme na hrubo.

  2. Na pánev, nebo do hrnce si dáme rozpálit olej, na něm necháme zesklovatět cibulku, přidáme strouhaný zázvor a chvilku restujeme.

  3. Zasypeme cukrem který necháme rozpustit a lehce zkaramelizovat. Zalejeme octem, necháme vyvařit, přidáme kaki, koření garam masala, chilli a lehce osolíme, promícháme, zalejeme džusem a 20 minut vaříme.

  4. Ořechy na sucho opražíme a vmícháme do odstavené kaki směsy. Můžeme dle chuti dosolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!