Sýrové bulky bez kynutí s bylinkami

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

460 g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
1/2 lžičky jedlé sody
špetka kari
130 g Eidam
130 g Ementál
230 ml vlažného mléka
60 g rozpuštěného másla
bylinky:
bazalka
máta

Postup přípravy receptu

  1. Sýry nahrubo nastrouháme. Prosátou mouku smícháme se sodou a solí. Přidáme rozpuštěné máslo, vlažné mléko, nasekané bylinky, špetku kari koření, dvě třetiny nahrubo nastrouhaných sýrů a vypracujeme hladké těsto.

  2. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky a uděláme mokrou rukou kouličky.

  3. Vložíme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme další třetinou sýrů a dáme péci do předehřáté trouby.

  4. Pečeme cca 15-20 minut na 160-170 stupňů dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!