Sekaná pečeně
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg mletého masa
- 2 vejce
- 150 g anglické slaniny (0,75 vcelku do sekané a 0,75 pod sekanou do pekáče a taky na ozdobu na sekanou)
- 1 cibule (1/2 do sekané a druhou polovinu pod maso do pekáče)
- 8 stroužků česneku (4 ks do masa a 4 ks do pekáče)
- 5 lžic strouhanky
- 2 lžíce mléka
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- 2 lžičky majoránky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
Postup Sekaná pečeně
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme maso a vložíme do lehce vymaštěného pekáče.
Přidáme cibuli, slaninu a česnek.
Sekanou můžeme ještě posypat kořením na okrasu. P
ečeme bez přikrytí 10 minut na 200°C, pak podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme dalších 20 minut.
Po dvaceti minutách ji vyndáme a přelijeme vyvařenou šťávičkou a dáme opět do trouby na dalších 20 minut.
Poté odkryjeme a pečeme posledních 10 min.