Obložená vejce

Recepty, Předkrmy

Suroviny

6 středních brambor na salát
4 vajíčka natvrdo
1 mrkev
1 petržel
malý kousek celeru
3 lžíce hrášku mraženého
majonéza - cca 380 g
3 PL worcestrové omáčky
čerstvě umletý pepř
1 kostka bujonu zeleninového
1 střední cibule
2 okurky sladkokyselé - pokud možno pikantní domácí
Zdobení:
4 lžičky majonézy
na špičku nože soli
cukr
3 lžičky nálevu z okurek
pepř
Na ozdobu:
šunka
vejce
petrželka nať a kaviár (pokud máte) já neměla, je moc drahý
3 menší sladkokyselé okurky na vějířky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme, oloupeme a ještě vlažné nakrájíme tím udělátkem. Dáme do mísy.

  2. Zeleninu oloupeme a uvaříme ve vývaru, nejlepší je zeleninová kostka bujonu.

  3. Vajíčka natvrdo oloupeme a tři přepůlíme, čtvrté nakrájíme do mísy. Ještě teplou uvařenou zeleninu na jemno nakrájíme nožem a přidáme do mísy.

  4. Teď dáme svařit osolenou vodu na hrášek. Hrášek vaříme tři minuty, scedíme, okamžitě propláchneme ledovou vodou a přidáme do mísy.

  5. Vše promícháme a přidáme tři lžíce worcesterové omáčky. Promícháme a necháme chviličku odležet, než nakrájíme cibulku.

  6. Cibulku přidáme do mísy, vše mírně osolíme, ochutnáme a přidáme 1 až 2 lžíce láku z okurek a dvě na jemno nakrájené nakládané okurky. Přidáme pepř, promícháme.

  7. Dáme zchladit, stačí půl hodinky. Po půl hodině přidáme majonézu, ne všechnu asi 4 lžičky si necháme. Promícháme a dáme dál chladit.

  8. Salát rozdělíme na talířky, navrch salátku dáme půl vajíčka a zalejeme majolkovou zálivkou. 4 lžičky majolky a 4 lžičky nálevu z okurek rozmícháme a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

  9. Musí to stékat po vajíčku, ale ne moc, tak aby mu udělalo čepičku a ne loužičku na talířku. Dozdobíme rolkou šunky, kapií v oleji, petrželkou a kaviárem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!