Pizza, doma obložená

Recepty, Pizzy

Suroviny

1 pizzové těsto
(kupuji v roli, na pečícím papíru, je dobré a ušetří čas)
Na obložení pizzy:
přes 1/2 - 3/4 obsahu Italská směs na těstoviny (Toskána) nebo jiná ve sklenici
6 plátků goudy
10 dkg krájeného paprikáše
3 lžíce kečupu
15 dkg strouhané goudy
8 větších hlaviček (i s tření) žampiónů
4 plátky šunky nebo šunkového salámu či šunková klobása
1/3 pomazánkového másla
1 větší stroužek česneku
1/2 červené papriky
1 rajče
2- 3 lžíce olivového oleje
3 větévky oregana (dobromysl)

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.

  2. Na těsto vylijeme Toskánu a rozetřeme. Oregano natrháme či nasekáme a posypeme celý povrch. Následují plátky Goudy, dvě řady po třech. Kečupem rovnoměrně pokapeme plátky sýru. Na řadě je paprikáš, rozmístíme ho po celém povrchu. K pomazánkovému máslu přidáme nastrouhaný stroužek česneku a nepatrně soli, zamícháme, lžičkou pak rozmístíme jednotlivé kydanečky po celé pizze. Posypeme 3/5 strouhané goudy, nadrobno nakrájené papriky a rajče. Žampióny nakrájíme na tenké plátečky, trošku dáme stranou a zbytek naklademe na povrch. Posypeme zbytkem strouhaného sýru, rozložíme zbylé žampióny a úzké proužky šunky.

  3. Než dáme plech do trouby, pokapeme ještě povrch olivovým olejem. Troubu po chvíli pečení stáhneme na 180°C a pečeme 10-12 min.

  4. Podáváme se zeleninovým salátem nebo jen s ovocným čajem. Ideální by byla sklenička piva. Nejlépe ze 7.-9. schodu. Já i z 10. Ale nealko.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!