Vepřové srdíčko na zelenině,připravené v papiňáku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřového srdce
150 g gazdovské slaniny
1 lžíce oleje
1 cibule
1 masitá zelená paprika
2 rajčata
3 stroužky česneku
1 lžíce sladké mleté papriky (pokud máme, můžeme použít uzenou)
1 lžička celého kmínu
snítka čerstvého libečku (lze vynechat)
sůl
mletý pepř
Na zahuštění:
1 lžíce hladké mouky
200 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a sloupneme supku. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a cibuli nadrobno. Česnek prolisujeme a odložíme na později.

  2. Slaninu nakrájíme na úzké nudličky a společně s cibulí a kmínem dáme do hrnce na lžíci oleje na 4 minuty orestovat.

  3. Přidáme nakrájené srdíčko, prudce osmahneme a až se srdíčko zatáhne, zasypeme paprikou. Rychle promícháme, přidáme rajčata, papriku a libeček.

  4. Mírně osolíme, opepříme a zalijeme 350 ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu pod tlakem vaříme 40 minut.

  5. Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme česnek a vmícháme připravenou záklechtu. Slabým varem bez pokličky a za občasného promíchání provařujeme 10 minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!