Vepřové srdíčko na zelenině,připravené v papiňáku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřového srdce
- 150 g gazdovské slaniny
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 masitá zelená paprika
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké mleté papriky (pokud máme, můžeme použít uzenou)
- 1 lžička celého kmínu
- snítka čerstvého libečku (lze vynechat)
- sůl
- mletý pepř
- Na zahuštění:
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml studené vody
Postup Vepřové srdíčko na zelenině,připravené v papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Srdíčko opláchneme, zbavíme tučných částí a nakrájíme na nudličky. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a sloupneme supku. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku na proužky a cibuli nadrobno. Česnek prolisujeme a odložíme na později.
Slaninu nakrájíme na úzké nudličky a společně s cibulí a kmínem dáme do hrnce na lžíci oleje na 4 minuty orestovat.
Přidáme nakrájené srdíčko, prudce osmahneme a až se srdíčko zatáhne, zasypeme paprikou. Rychle promícháme, přidáme rajčata, papriku a libeček.
Mírně osolíme, opepříme a zalijeme 350 ml horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu pod tlakem vaříme 40 minut.
Poté hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme česnek a vmícháme připravenou záklechtu. Slabým varem bez pokličky a za občasného promíchání provařujeme 10 minut. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží nebo vařeným bramborem.