Jáhly s čočkou po indicku
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 velká cibule
- olej
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička celého římského kmínu
- podle chuti mleté chili koření (dala jsem asi 1/2 lžičky)
- 1 hrnek jáhel
- 1 hrnek červené čočky
- 2,5-3 hrnky vody
- sůl
- koriandrová nať
Postup Jáhly s čočkou po indicku
Postup přípravy receptu
-
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření a necháme ho krátce rozvonět.
Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut. V případě potřeby přilijeme další vodu.
Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené. Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme posypané čerstvým nebo sušeným koriandrem.