Jáhly s čočkou po indicku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 velká cibule
olej
1 lžička kurkumy
1 lžička mletého římského kmínu
1 lžička celého římského kmínu
podle chuti mleté chili koření (dala jsem asi 1/2 lžičky)
1 hrnek jáhel
1 hrnek červené čočky
2,5-3 hrnky vody
sůl
koriandrová nať

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3x ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme všechno koření a necháme ho krátce rozvonět.

  2. Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, osolíme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut. V případě potřeby přilijeme další vodu.

  3. Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené. Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme posypané čerstvým nebo sušeným koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!