Bramborový salát s pórkem, tofu a kapií
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g ve slupce vařených brambor
- 1 menší pórek
- sterilovaná kapie + trochu nálevu
- 100 g lahůdkového tofu
- sůl, pepř
- 1 PL oleje
- bílý jogurt, nejlépe řecký nebo zakysaná smetana (nemusí být)
Postup Bramborový salát s pórkem, tofu a kapií
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Vlažné oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na kostičky a dáme do mísy.
Přidáme na jemné plátky nakrájený pórek, zalijeme lžící oleje, trochou nálevu ze sterilovaných kapií (asi 100ml) a osolíme a opepříme. Opatrně promícháme a necháme úplně vychladnout.
Tofu nakrájíme na kostičky, kapii na nudličky a přidáme k bramborám. Ještě jednou promícháme, případně dochutíme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny rozležet.
Salát podáváme vychlazený, můžeme ho doplnit mírně osoleným bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.