Bramborový salát s pórkem, tofu a kapií

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g ve slupce vařených brambor
1 menší pórek
sterilovaná kapie + trochu nálevu
100 g lahůdkového tofu
sůl, pepř
1 PL oleje
bílý jogurt, nejlépe řecký nebo zakysaná smetana (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme zchladnout. Vlažné oloupeme, nakrájíme na plátky nebo na kostičky a dáme do mísy.

  2. Přidáme na jemné plátky nakrájený pórek, zalijeme lžící oleje, trochou nálevu ze sterilovaných kapií (asi 100ml) a osolíme a opepříme. Opatrně promícháme a necháme úplně vychladnout.

  3. Tofu nakrájíme na kostičky, kapii na nudličky a přidáme k bramborám. Ještě jednou promícháme, případně dochutíme a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny rozležet.

  4. Salát podáváme vychlazený, můžeme ho doplnit mírně osoleným bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!