BeBe řezy se zakysanou smetanou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Množství dle počtu strávníků:
- sušenky BeBe světlé, tmavé nebo cereální
- zakysaná smetana
- vanilkový cukr
- moučkový cukr (nebo krupicový)
- cukrářská želatina
Postup BeBe řezy se zakysanou smetanou
Postup přípravy receptu
-
BeBe sušenky naskládáme vedle sebe na dno vyššího pekáčku nebo plastové dózy (misky), které jsme vyložili fólií. BeBe použijeme dle chuti, světlé či kakaové, případně vrstvy můžeme střídat.
Zakysané smetany osladíme vanilkovým a moučkovým cukrem dle chuti. Také je můžeme dochutit čerstvě nastrouhanou citronovou nebo pomerančovou kůrou, strouhanou čokoládou nebo margotkou (to pak nesladíme smetanu).
Na vyskládané sušenky nalijeme vrstvu zakysané smetany, na kterou nandáme opět vrstvu sušenek, kdy barvy můžeme libovolně střídat. Tak pokračujeme dále, podle toho, jak vysoké a velké chceme mít řezy.
Poslední vrstvu uděláme z částečně vychladlého cukrářského želé (želatiny), uvařeného dle návodu.
Pokud máme rádi ovocné řezy, není nic jednoduššího, než do vrstev se smetanou vmíchat i nadrobno nebo na plátky pokrájené kompotované či čerstvé ovoce, to záleží na chuti každého.
Řezy dáme na dvě hodiny do chladna proležet, pak krájíme na dílky, které před podáváním můžeme dozdobit šlehačkou, kouskem ovoce...