Masopustní koblížek plněný
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 250 ml vlažného mléka
- kostka droždí
- 20 g cukru
- 3 žloutky
- 40 g másla
- 30 g cukru
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- špetku soli
- šťáva a kůra z půlky citrónu
- 2 lžíce rumu
- 200 ml mléka
- Náplň:
- 250 g švestkových povidel
- 2 lžíce rumu
Postup Masopustní koblížek plněný
Postup přípravy receptu
-
První tři ingredience smícháme a vytvoříme kvásek, který necháme vykynout.
Druhé tři ingredience utřeme do pěny, přidáme vykynutý kvásek s ostatními surovinami a vypracujeme hladké těsto.
Když těsto vykyne (zdvojnásobí objem), utvoříme bochánky, které naplníme povidlovou naplní a osmažíme dozlatova. Nakonec pocukrujeme.