Hruščák s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 g vody
70 g měkkého sádla
80 g cukru
špetka soli
400 g hladké mouky
15 g droždí
Náplň:
250 g tvarohu
1 vejce
lžíce pudinku Creme Olé
2 lžíce cukru
300 ml hruškových povidel
Posýpka:
polohrubá mouka
moučkový cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě dobře rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin (sádlo změklé) a uhněteme příjemně tvárné těsto, které necháme přibližně hodinu kynout a zatím si nachystáme tvarohovou náplň a posýpku.

  2. Vykynuté těsto propracujeme a rozválíme na velikost klasického plechu, kam ho pak na pečící papír nebo fólii uložíme. Potřeme tvarohovou náplní, na ni lehce rozetřeme hrušková povidla, posypeme posýpkou a necháme tak asi 30 minut kynout.

  3. Vykynuté upečeme ve vyhřáté troubě (180°C/25-35 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!