Plněné brambory s vejci, bylinkami a žampiony, zapečené s balkánským sýrem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 vejce
6 - 8 větších brambor
3 stroužky česneku
majoránka
olej
1 jarní cibulka
sůl, pepř
4 bílé žampiony
1 lžička křenu
2 snítky tymiánu
1 červená paprika, pokrájená na kostičky
petrželka
180 g balkánského sýra

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé brambory rozpůlíme a vnitřky vydlabeme. Žampiony pokrájíme na plátky, podusíme na jarní cibulce na oleji.

  2. K žampionům přidáme rozmíchaná vejce, prolisovaný česnek, nasekanou červenou papriku a necháme srazit. Ochutíme solí, křenem a pepřem.

  3. Touto pikantní směsí plníme vydlabané brambory, jejichž vnitřky přidáme k této směsi. Plněné brambory poklademe snítky tymiánu a položíme na plech s pečícím papírem. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě.

  4. Nakonec plněné pečené brambory posypeme strouhaným balkánským sýrem a ještě krátce zapečeme. Podáváme se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!