Drůbeží hamburgery (DlabemeZdrave)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

KRŮTÍ BOCHÁNKY:
650 g mletých krůtích prsou
70 g kukuřičné strouhanky (křupavá)
1 lžíce sójové omáčky
2 stroužky česneku
10 lístků čerstvé bazalky
1 lžíce oleje
špetka chilli
sůl
pepř
KUŘECÍ HAMBURGER:
750 g kuřecího masa
2 sušená rajčata
1 cibule
1 lžička mleté papriky
1 hrst čerstvé pažitky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. KRŮTÍ BOCHÁNKY V míse smícháme všechny ingredience s nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Připravíme si plech s pečícím papírem.

  2. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 10min, poté bochánky obrátíme a pečeme 10min z druhé strany.

  3. KUŘECÍ HAMBURGER Do robota dáme maso, sušená rajčata a rozmixujeme.

  4. Směs přendáme do mísy, přidáme najemno nasekanou cibuli a pažitku, papriku, osolíme a opepříme. Opět si připravíme plech s pečícím papírem.

  5. Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček.

  6. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 7min, poté bochánky obrátíme a pečeme 7min z druhé strany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!