Drůbeží hamburgery (DlabemeZdrave)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- KRŮTÍ BOCHÁNKY:
- 650 g mletých krůtích prsou
- 70 g kukuřičné strouhanky (křupavá)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 10 lístků čerstvé bazalky
- 1 lžíce oleje
- špetka chilli
- sůl
- pepř
- KUŘECÍ HAMBURGER:
- 750 g kuřecího masa
- 2 sušená rajčata
- 1 cibule
- 1 lžička mleté papriky
- 1 hrst čerstvé pažitky
- sůl
- pepř
Postup Drůbeží hamburgery (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
KRŮTÍ BOCHÁNKY V míse smícháme všechny ingredience s nasekanou bazalkou a prolisovaným česnekem. Připravíme si plech s pečícím papírem.
Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček. Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 10min, poté bochánky obrátíme a pečeme 10min z druhé strany.
KUŘECÍ HAMBURGER Do robota dáme maso, sušená rajčata a rozmixujeme.
Směs přendáme do mísy, přidáme najemno nasekanou cibuli a pažitku, papriku, osolíme a opepříme. Opět si připravíme plech s pečícím papírem.
Pomocí kulatého tvořítka vytvarujeme 6 vyšších placiček.
Předehřejeme troubu na 220°C a pečeme 7min, poté bochánky obrátíme a pečeme 7min z druhé strany.