Květákový nákyp s uzeným – dělená strava (zvířátka)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 květák
1 kg uzených žeber
2 lžíce oleje
1 cibule
5 vajec
sůl
pepř
1/2 kg tvrdého sýra (já měla goudu 45%)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme zvlášť uzená žebra (necháme vychladnout, obereme, maso pokrájíme), zvlášť květák (také necháme trochu vychladnout, vařečkou v hrnci rozšťoucháme.

  2. V pekáčku si na oleji osmažíme cibulku na kostičky, přidáme květák a maso, promícháme, osolíme, opepříme. Necháme trochu vychladnout – nesmí být horké, teplé nevadí.

  3. Vajíčka rozdělíme – z bílků vyšleháme sníh, který lehce vmícháme do květákové směsi.

  4. Žloutky jen rozmícháme vidličkou, nalijeme na povrch v pekáčku, hustě zasypeme sýrem a dáme péct. Plyn: 20 minut naplno, 20 minut stáhnout a dopéct mírně. Přílohy: Jakákoli zeleninka podle chuti, můžeme podávat i s jogurtovým dipem, majonézou nebo tatarkou (pozor na složení, nesmí tam být škrob). Určitě ale nezapomeňte posypat šnytlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!