Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g másla
- 100 g cukru
- 15 g domácího vanilkového cukru
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 210 g 10% řeckého jogurtu
- 225 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- špetka soli
- povidla (asi 10 lžiček)
- hořká čokoláda + máslo
- plátky mandlí na ozdobu
Postup Jogurtová bábovka s povidlovým srdcem
Postup přípravy receptu
-
Ručním šlehačem vyšleháme máslo s oběma cukry do světlé pěny.
Jeden po druhém zašleháme žloutky a nakonec jogurt.
Po částech zapracujeme prosátou mouku s práškem do pečiva.
Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh, lehce ho stěrkou vmícháme do těsta.
Polovinu těsta vlijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy, malou lžičkou dáme opatrně dokola povidla, aby byly rovnoměrně v celé bábovce a utvoříme povidlový střední kruh.
Zakryjeme druhou polovinou těsta.
Pečeme při 180°C asi 45-50 minut.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejeme 2 řádky hořké čokolády s kouskem másla.
Hotovou bábovku vyklopíme z formy, potřeme polevou a posypeme plátky mandlí.