Marinovaná jogurtová králičí stehna pečená na paprikách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 200 g bílého hustého jogurtu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 1 lžička uzené papriky
- papriky (červená, zelená, žlutá)
- 1 velká cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup Marinovaná jogurtová králičí stehna pečená na paprikách
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s hořčicemi, paprikou a utřeným česnekem. Stehna důkladně obalíme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.
Do vhodného pekáčku nakrájíme cibuli nahrubo a uložíme maso i s marinádou. Podlijeme trochou vody a poklademe kousky másla. Dáme přikryté do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme do poloměkka.
Když už začne být maso měkké, přidáme papriky nakrájené na kousky a maso případně otočíme. Pečeme do měkka s občasným poléváním výpekem.
Když je maso měkké, pekáček odkryjeme a zvýšíme teplotu na 220 st. Dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenou rýží.