Marinovaná jogurtová králičí stehna pečená na paprikách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

4 králičí stehna
200 g bílého hustého jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce kremžské hořčice
1 lžička uzené papriky
papriky (červená, zelená, žlutá)
1 velká cibule
3-4 stroužky česneku
2 lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme. Smícháme jogurt s hořčicemi, paprikou a utřeným česnekem. Stehna důkladně obalíme a necháme minimálně dvě hodiny uležet.

  2. Do vhodného pekáčku nakrájíme cibuli nahrubo a uložíme maso i s marinádou. Podlijeme trochou vody a poklademe kousky másla. Dáme přikryté do vyhřáté trouby na 180 st. a pečeme do poloměkka.

  3. Když už začne být maso měkké, přidáme papriky nakrájené na kousky a maso případně otočíme. Pečeme do měkka s občasným poléváním výpekem.

  4. Když je maso měkké, pekáček odkryjeme a zvýšíme teplotu na 220 st. Dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!