Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- na těsto:
- 1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných
- 1 vejce
- 1 PL sádla
- 2 PL bramborového škrobu (např. Solamyl)
- hladká mouka podle potřeby
- sůl
- na náplň:
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 2 PL oleje
- 1 červená cibule
- 1 kapie
- sůl
- pepř
- mletý koriandr
- 1 PL worcestrové omáčky
- chilli paprička
- česnek (cca 1 stroužek)
Postup Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme náplň:
maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové kostičky a promícháme ho s kořením, worcesterem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém ohni zatáhnout. Když zbělá a začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kapii a chvíli opékáme za stálého míchání. Nakonec přidáme nasekanou papričku a česnek. Směs necháme vychladnout.
Oloupané, zchladlé brambory nastrouháme na jemno do mísy, přidáme sůl,lžíci sádla, vejce, škrob a tolik hladké mouky, aby vzniklo soudržné, ne příliš tuhé těsto. To ihned rozválíme na placku asi 3 mm silnou a pomocí tvořítka na taštičky vykrajujeme kolečka. Ty následně plníme vychladlou masovou směsí, taštičky uzavřeme, pomažeme z obou stran rozehřátým sádlem a klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme na 185°C do té doby, než taštičky na povrchu zezlátnou. Podáváme horké, jako přílohu volíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.