Křehké bramborové taštičky s kořeněnou masovou směsí

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

na těsto:
1 kg brambor uvařených ve slupce a oloupaných
1 vejce
1 PL sádla
2 PL bramborového škrobu (např. Solamyl)
hladká mouka podle potřeby
sůl
na náplň:
2 kuřecí prsa bez kůže
2 PL oleje
1 červená cibule
1 kapie
sůl
pepř
mletý koriandr
1 PL worcestrové omáčky
chilli paprička
česnek (cca 1 stroužek)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme náplň:

  2. maso nakrájíme na drobné, asi centimetrové kostičky a promícháme ho s kořením, worcesterem a olejem. Rozpálíme pánev a maso necháme na prudkém ohni zatáhnout. Když zbělá a začne chytat barvu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a kapii a chvíli opékáme za stálého míchání. Nakonec přidáme nasekanou papričku a česnek. Směs necháme vychladnout.

  3. Oloupané, zchladlé brambory nastrouháme na jemno do mísy, přidáme sůl,lžíci sádla, vejce, škrob a tolik hladké mouky, aby vzniklo soudržné, ne příliš tuhé těsto. To ihned rozválíme na placku asi 3 mm silnou a pomocí tvořítka na taštičky vykrajujeme kolečka. Ty následně plníme vychladlou masovou směsí, taštičky uzavřeme, pomažeme z obou stran rozehřátým sádlem a klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Pečeme na 185°C do té doby, než taštičky na povrchu zezlátnou. Podáváme horké, jako přílohu volíme čerstvou nebo sterilovanou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!