Banánové lívance s podmáslím
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 2 hrnky (255 g) hladké chlebové mouky
- 2 KL jedlé sody
- 1/4 KL soli
- 1 PL hnědého třtinového cukru
- 1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
- 1 KL mleté skořice
- 2/3 hrnku (160 ml) podmáslí
- 1 PL vanilkového extraktu
- 2-3 velké zralé banány rozmačkané
- 2 PL (30 g) másla rozpuštěného
Postup Banánové lívance s podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse promícháme mouku, jedlou sodu, sůl, oba cukry a skořici.
Přidáme podmáslí a vanilkový extrakt a promícháme, až se všechny ingredience spojí.
Přidáme rozmačkané banány, máslo a promícháme dohladka.
Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.
Podáváme s máslem, sirupem, nasekanými ořechy, nakrájenými banány nebo podle chuti.