Banánové lívance s podmáslím

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

2 hrnky (255 g) hladké chlebové mouky
2 KL jedlé sody
1/4 KL soli
1 PL hnědého třtinového cukru
1/3 hrnku (65 g) krupicového cukru
1 KL mleté skořice
2/3 hrnku (160 ml) podmáslí
1 PL vanilkového extraktu
2-3 velké zralé banány rozmačkané
2 PL (30 g) másla rozpuštěného

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse promícháme mouku, jedlou sodu, sůl, oba cukry a skořici.

  2. Přidáme podmáslí a vanilkový extrakt a promícháme, až se všechny ingredience spojí.

  3. Přidáme rozmačkané banány, máslo a promícháme dohladka.

  4. Lívance smažíme dozlatova na teflonové pánvi na malém množství oleje z jedné, a pak z druhé strany.

  5. Podáváme s máslem, sirupem, nasekanými ořechy, nakrájenými banány nebo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!