Banánové řezy z podmáslí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
500 ml podmáslí
1 rovná lžíce jedlé sody
2-3 lžíce kakaa
150 ml oleje
1 vejce
Dále:
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
3-4 banány
strouhaná čokoláda
meruňková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí, je-li suchá, je hotovo. Korpus necháme vychladnout.

  2. Šlehačku vyšleháme do tuha a postupně přidáváme mascarpone a cukr, až vznikne hustý a nadýchaný krém. Korpus natřeme marmeládou a poklademe banány nakrájenými na 1 cm kolečka.

  3. Na připravený korpus s banánem navrstvíme a uhladíme krém. Celý ho posypeme strouhanou čokoládou (mléčnou, nebo hořkou) a dáme do lednice na dvě hodinky vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!