Banánové řezy z podmáslí
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 500 ml podmáslí
- 1 rovná lžíce jedlé sody
- 2-3 lžíce kakaa
- 150 ml oleje
- 1 vejce
- Dále:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 vanilkový cukr + cukr podle chuti
- 3-4 banány
- strouhaná čokoláda
- meruňková marmeláda
Postup Banánové řezy z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na korpus jednoduše prošleháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem (měla jsem 25x34 cm) a pečeme na 190 st. cca 20-25 minut. Vyzkoušíme špejlí, je-li suchá, je hotovo. Korpus necháme vychladnout.
Šlehačku vyšleháme do tuha a postupně přidáváme mascarpone a cukr, až vznikne hustý a nadýchaný krém. Korpus natřeme marmeládou a poklademe banány nakrájenými na 1 cm kolečka.
Na připravený korpus s banánem navrstvíme a uhladíme krém. Celý ho posypeme strouhanou čokoládou (mléčnou, nebo hořkou) a dáme do lednice na dvě hodinky vychladit.