Cizrnová pomazánka s pažitkou
Recepty, PomazánkySuroviny
- 50 g suché cizrny (necháme 12-24 hod namáčet ve studené vodě, 2-4x vyměníme vodu)
- 5-8 PL kvalitního olivového oleje
- 1-2 PL citronové šťávy
- 1 PL tahini
- 1 KL římského kmínu (čerstvě drcený)
- sůl
- pažitka
Postup Cizrnová pomazánka s pažitkou
Postup přípravy receptu
-
Namočenou cizrnu uvaříme do měkka v čerstvé vodě. Když je uvařená, pustíme do ní proudem studenou vodu a cizrnu jemně mneme mezi prsty, tak se jednoduše odstraní slupky.
Do scezené, vychladlé cizrny postupně přidáváme podle potřeby olej a mixujeme dohladka. Přidáme ostatní suroviny a ještě promixujeme, pažitku nakonec už jen vmícháme.
Pár kousků uvařené cizrny si můžeme nechat v celku na posypání.