Chřest s trhanou mozzarellou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 5 stonků chřestu
- 15 g chřestu navíc
- 100 g mozzarelly
- 2 ředkvičky nakrájené na slabé plátky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžička čerstvé citronové šťávy
- medvědí česnek – 1 list čerstvého anebo ½ čajové lžičky sušeného
- sůl
- čerstvě mletý čtyř barevný pepř
Postup Chřest s trhanou mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu.
Když se voda začne vařit, přidejte asi ½ lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte 1 minutu a poté ihned chřest vložte do ledové vody. Po blanšírování chřest usušte papírovou utěrkou.
V mističce smíchejte olej, citronovou šťávu, špetku soli, a pokud používáte sušený medvědí česnek, tak jej přidejte také. Nechte dresink chvíli odležet.
Na talíř rozložte chřest, navrch natrhejte mozzarellu.
Chřest posypejte nakrájenými ředkvičkami a na plátky nakrájeným kouskem chřestu, který jste uvařili spolu s 5 stonky.
Pokud používáte čerstvý medvědí česnek, pokrájejte jej na nadrobno a posypte jím chřest.
Dresink opět promíchejte a přelijte jím připravený chřest.
Nakonec opepřete čerstvě namletým pepřem.