Chřest s trhanou mozzarellou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

5 stonků chřestu
15 g chřestu navíc
100 g mozzarelly
2 ředkvičky nakrájené na slabé plátky
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička čerstvé citronové šťávy
medvědí česnek – 1 list čerstvého anebo ½ čajové lžičky sušeného
sůl
čerstvě mletý čtyř barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravte si hrnec s vroucí vodou na chřest. Zvolte hrnec odpovídající délce chřestu.

  2. Když se voda začne vařit, přidejte asi ½ lžičky soli a chřest vložte do hrnce. Vařte 1 minutu a poté ihned chřest vložte do ledové vody. Po blanšírování chřest usušte papírovou utěrkou.

  3. V mističce smíchejte olej, citronovou šťávu, špetku soli, a pokud používáte sušený medvědí česnek, tak jej přidejte také. Nechte dresink chvíli odležet.

  4. Na talíř rozložte chřest, navrch natrhejte mozzarellu.

  5. Chřest posypejte nakrájenými ředkvičkami a na plátky nakrájeným kouskem chřestu, který jste uvařili spolu s 5 stonky.

  6. Pokud používáte čerstvý medvědí česnek, pokrájejte jej na nadrobno a posypte jím chřest.

  7. Dresink opět promíchejte a přelijte jím připravený chřest.

  8. Nakonec opepřete čerstvě namletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!