Kuskusový dezert se šmakounem a brusinkami

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

300 g kuskusu
špetku soli
2 vejce
80–100 g medu
l kefíru nebo podmáslí
3 PL citronové šťávy
1 PL sušené pomerančové kůry (sušené)
1 kypřící prášek
50 g oleje
2 PL karobu (nebo kakaa)
1 balení šmakounu (použila jsem meruňkový)
trochu 80% čokolády na povrch
hrst brusinek (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme kuskus podle návodu a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme ostatní ingredience a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rozdělíme na dvě poloviny.

  2. Do jedné půlky přidáme karob a důkladně promícháme.

  3. Formu vyložíme pečícím papírem, na dno nalijeme tmavou polovinu, na ni nastrouháme nahrubo celého šmakouna a můžeme přidat brusinky.

  4. Přitlačíme na tmavou plochu a nakonec nalijeme druhou polovinu směsi.

  5. Povrch můžeme posypat nastrouhanou čokoládou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st., pečeme 40 - 45 minut.

  6. Po vychladnutí můžeme povrch ozdobit bílým jogurtem. Je dobré ho podávat vychlazený


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!