Kuskusový dezert se šmakounem a brusinkami
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 300 g kuskusu
- špetku soli
- 2 vejce
- 80–100 g medu
- l kefíru nebo podmáslí
- 3 PL citronové šťávy
- 1 PL sušené pomerančové kůry (sušené)
- 1 kypřící prášek
- 50 g oleje
- 2 PL karobu (nebo kakaa)
- 1 balení šmakounu (použila jsem meruňkový)
- trochu 80% čokolády na povrch
- hrst brusinek (nemusí být)
Postup Kuskusový dezert se šmakounem a brusinkami
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme kuskus podle návodu a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme ostatní ingredience a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rozdělíme na dvě poloviny.
Do jedné půlky přidáme karob a důkladně promícháme.
Formu vyložíme pečícím papírem, na dno nalijeme tmavou polovinu, na ni nastrouháme nahrubo celého šmakouna a můžeme přidat brusinky.
Přitlačíme na tmavou plochu a nakonec nalijeme druhou polovinu směsi.
Povrch můžeme posypat nastrouhanou čokoládou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 st., pečeme 40 - 45 minut.
Po vychladnutí můžeme povrch ozdobit bílým jogurtem. Je dobré ho podávat vychlazený