Brambodlíky
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 300 g ve slupce vařených brambor
- 50 g žitné jemně mleté chlebové mouky
- 50 g polohrubé pšeničné mouky
- 1 vejce
- 5 dkg Nivy
- sůl
- římský kmín
- 1-2 lžičky kurkumy
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
Postup Brambodlíky
Postup přípravy receptu
-
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme.
Přidáme mouku žitnou a polohrubou (prosáté).
Přidáme 1 celé vejce a nastrouhanou Nivu.
Osolíme, přidáme římský kmín, cca 1-2 lžičky kurkumy a pořádně zamícháme. Vznikne nám tužší těsto.
Na vál nasypeme strouhanku - tak asi 1-2 menší hrníčky. Na to vyklopíme těsto z místy. Na toto těsto nasypeme strouhanku a válkem mírně zaválíme. Vezmeme vykrajovátko a vykrajujeme kolečka.
Smažíme dozlatova na pánvi.