Brambodlíky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

300 g ve slupce vařených brambor
50 g žitné jemně mleté chlebové mouky
50 g polohrubé pšeničné mouky
1 vejce
5 dkg Nivy
sůl
římský kmín
1-2 lžičky kurkumy
strouhanka na obalování
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nastrouháme.

  2. Přidáme mouku žitnou a polohrubou (prosáté).

  3. Přidáme 1 celé vejce a nastrouhanou Nivu.

  4. Osolíme, přidáme římský kmín, cca 1-2 lžičky kurkumy a pořádně zamícháme. Vznikne nám tužší těsto.

  5. Na vál nasypeme strouhanku - tak asi 1-2 menší hrníčky. Na to vyklopíme těsto z místy. Na toto těsto nasypeme strouhanku a válkem mírně zaválíme. Vezmeme vykrajovátko a vykrajujeme kolečka.

  6. Smažíme dozlatova na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy