Domácí pomerančová granola s hořkou čokoládou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 hrnky vloček
- 1/2 hrnku rozinek
- 1 hrnek pomerančové šťávy (+ kůra z pomeranče)
- 3 lžičky másla
- 3 lžičky pomerančového sirupu
- 5 lžic třtinového cukru
- špetka soli
- 50 g hořké čokolády nakrájené na kostičky
Postup Domácí pomerančová granola s hořkou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a smícháme s pomerančovou šťávou a sirupem. Nalijeme na vločky a promícháme. Postupně přidáme i zbytek surovin, kromě čokolády.
Směs vysypeme na plech s pečícím papírem a pečeme 20 minut na 170°C. Po 20 minutách promícháme a dopékáme dalších 15 -20 minut.
Granolu necháme úplně vychladnout a přimícháme hořkou čokoládu.