Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového masa (já měla plecko)
2-3 cibule
100 g slaniny (měla jsem anglickou)
1/4 hlávky zelí (menší)
1 paprika (větší)
1 rajče (větší)
200 ml smetany 30% (může být i 12%)
2 lžíce sladké papriky
pepř
1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté)
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky.

  2. V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku,zelí a rajče, opepříme dle chuti.

  3. Když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!