Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřového masa (já měla plecko)
- 2-3 cibule
- 100 g slaniny (měla jsem anglickou)
- 1/4 hlávky zelí (menší)
- 1 paprika (větší)
- 1 rajče (větší)
- 200 ml smetany 30% (může být i 12%)
- 2 lžíce sladké papriky
- pepř
- 1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté)
- olivový olej
- sůl
Postup Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky.
V hrnci na oleji opečeme slaninu a maso ze všech stran, přidáme cibuli, kterou taktéž opečeme, přidáme 1 lžíci papriky, necháme jí moment zpěnit a hned zalijeme vodou (ne moc) a dusíme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu, papriku,zelí a rajče, opepříme dle chuti.
Když je maso dostatečně měkké a zelenina trochu rozvařená, zahustíme omáčku smetanou s rozšlehanou moukou a druhou lžící papriky, mícháme a chvíli vaříme a můžeme ještě dochutit solí a pepřem.