Pohankové krekry
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 150 g pohankové mouky
- 100 g špaldové mouky
- 70 g přepuštěného másla
- 50 ml mléka
- 1 žloutek
- hrubozrnná mořská sůl
- sezamová a lněná semínka
Postup Pohankové krekry
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části.
Z obou částí vyválíme cca 0,5 cm tlustou placku, ze které pak vykrajujeme požadované tvary. Vykrojené těsto naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme ho rozšlehaným žloutkem.
Na závěr krekry posypeme hrubozrnnou solí a semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15 minut.