Újezdecké pohankové palačinky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 2 dl mléka
- 2 vejce
- 8 dkg hladké mouky
- 4 dkg pohankové mouky
- špetka soli
- Náplň:
- 10 dkg pohanky
- 1/2 menší cibule
- 2 lžíce sádla
- mletý kmín
- sůl
- lesní houby (žampiony)
- 1/2 plechovky zeleninové směsi Mexiko
- Přeliv:
- 100 g bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce kečupu
Postup Újezdecké pohankové palačinky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve uvaříme pohanku. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme houby, sůl a mletý kmín. Dusíme doměkka, když jsou hotové, odebereme stranou 2 lžíce. Uvařenou pohanku rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme houby a do druhé zeleninu, podle své chuti dochutíme.
Do jogurtu dáme sůl a pepř, promícháme a rozdělíme na dvě části. Do jedné zamícháme kečup a do druhé rozetřený česnek.
Nalijeme do mísy mléko, přidáme vejce, mouku a pohankovou mouku, nemáme-li ji, tak pohanku semeleme na kávomlýnku a prosejeme. Osolíme a vytvoříme vláčné, nepříliš tuhé těsto. Na oleji upečeme 4 tenké palačinky. 2 palačinky naplníme houbovou pohankou, přeložíme, přelijeme je česnekovým jogurtem a posypeme odloženými houbami. Druhé dvě palačinky potřeme zeleninovou pohankou a přelijeme jogurtem, smíchaným s kečupem a ozdobíme zeleninou.