Újezdecké pohankové palačinky

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinky:
2 dl mléka
2 vejce
8 dkg hladké mouky
4 dkg pohankové mouky
špetka soli
Náplň:
10 dkg pohanky
1/2 menší cibule
2 lžíce sádla
mletý kmín
sůl
lesní houby (žampiony)
1/2 plechovky zeleninové směsi Mexiko
Přeliv:
100 g bílého jogurtu
sůl
pepř
1 stroužek česneku
1 lžíce kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uvaříme pohanku. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme houby, sůl a mletý kmín. Dusíme doměkka, když jsou hotové, odebereme stranou 2 lžíce. Uvařenou pohanku rozdělíme na dvě části, do jedné zamícháme houby a do druhé zeleninu, podle své chuti dochutíme.

  2. Do jogurtu dáme sůl a pepř, promícháme a rozdělíme na dvě části. Do jedné zamícháme kečup a do druhé rozetřený česnek.

  3. Nalijeme do mísy mléko, přidáme vejce, mouku a pohankovou mouku, nemáme-li ji, tak pohanku semeleme na kávomlýnku a prosejeme. Osolíme a vytvoříme vláčné, nepříliš tuhé těsto. Na oleji upečeme 4 tenké palačinky. 2 palačinky naplníme houbovou pohankou, přeložíme, přelijeme je česnekovým jogurtem a posypeme odloženými houbami. Druhé dvě palačinky potřeme zeleninovou pohankou a přelijeme jogurtem, smíchaným s kečupem a ozdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!