Jáhlovo-květáková kaše s pečeným česnekem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 menší květák
1 hrnek jáhel
1 lžíce přepuštěného másla
1 hlavička česneku
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený česnek pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut.

  2. Po upečení rozbalte alobal a česnek vytáhněte. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu a odložíme stranou. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Jakmile je květák uvařený, slijeme vodu a přidáme k němu uvařené jáhly

  3. Vmícháme lžičku přepuštěného másla a necháme ho rozpustit. Nakonec do směsi vymáčkněte všechen upečený česnek ze stroužků. Ponorným mixérem rozmixujte hmotu na jemnou kaši. V případě potřeby osolte a podávejte s pečeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!