Kuřecí křídla v pytli

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

12 kuřecích křídel
4 lžíce medu
2 lžíce octa
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce bílého vína
1 lžíce zázvoru
6 stroužků česneku
10 lžic kuřecího vývaru
Průhledný pečící pytel

Postup přípravy receptu

  1. Křídla si umyjeme, dočistíme, vysušíme a uřízneme poslední špičatou část z křídla (můžeme udělat ten kuřecí vývar). Křídla osolíme a posypeme zázvorem, uděláme si marinádu z medu, octa, sójové omáčky, vína, rozmačkaného česneku a drůbežího vývaru,

  2. Všechno promícháme a buď necháme křídla v marinádě přes noc, nebo 3 hodiny, ale je možné marinádu rovnou vylít na křídla v pytli, hodně protřepeme, aby se marináda dostala všude a křídla obalila.

  3. Pytel z obou stran zavážeme, nahoře tak 4x propíchneme, aby unikala pára a dáme péct na 45 minut. Potom pytel nahoře prostřihneme, rozevřeme a necháme ještě 15 minut opéct do hněda, ale pozor, aby nám nevytekla šťáva, je jí dost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!