Kuřecí křídla v pytli
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 12 kuřecích křídel
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce octa
- 4 lžíce sójové omáčky
- 4 lžíce bílého vína
- 1 lžíce zázvoru
- 6 stroužků česneku
- 10 lžic kuřecího vývaru
- Průhledný pečící pytel
Postup Kuřecí křídla v pytli
Postup přípravy receptu
-
Křídla si umyjeme, dočistíme, vysušíme a uřízneme poslední špičatou část z křídla (můžeme udělat ten kuřecí vývar). Křídla osolíme a posypeme zázvorem, uděláme si marinádu z medu, octa, sójové omáčky, vína, rozmačkaného česneku a drůbežího vývaru,
Všechno promícháme a buď necháme křídla v marinádě přes noc, nebo 3 hodiny, ale je možné marinádu rovnou vylít na křídla v pytli, hodně protřepeme, aby se marináda dostala všude a křídla obalila.
Pytel z obou stran zavážeme, nahoře tak 4x propíchneme, aby unikala pára a dáme péct na 45 minut. Potom pytel nahoře prostřihneme, rozevřeme a necháme ještě 15 minut opéct do hněda, ale pozor, aby nám nevytekla šťáva, je jí dost.