Hovězí španělské ptáčky 1

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

5 větších plátků hovězího masa
4 uvařená vejce
2 kyselé okurky
10 dkg angl. slaniny
plnotučná hořčice na potření
sůl a pepř
sádlo nebo olej
2 větší cibule

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka.

  2. V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Necháme zatáhnout z obou stran. Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa. Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby.

  3. Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád. Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!