Hovězí španělské ptáčky 1
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 5 větších plátků hovězího masa
- 4 uvařená vejce
- 2 kyselé okurky
- 10 dkg angl. slaniny
- plnotučná hořčice na potření
- sůl a pepř
- sádlo nebo olej
- 2 větší cibule
Postup Hovězí španělské ptáčky 1
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí. Vložíme na ně plátky angl.slaniny, 1/2 vejce a 1/2 okurky. Opatrně zatočíme a provázkem pořádně zavážeme tak, aby se nerozmotaly, případně použijeme párátka.
V hrnci necháme zesklovatět cibuli do hněda. Přidáme na ni připravené ptáčky. Necháme zatáhnout z obou stran. Když je maso opečené, tak přidáme vývar nebo vodu a necháme dusit do změknutí masa. Podléváme vodou nebo vývarem dle potřeby.
Zbylá vejce nakrájíme a vhodíme do omáčky. Nemusí být...! Jen kdo má rád. Když je maso měkké, tak zahustíme směsí (voda + mouka). Dle chuti ještě ochutíme. Podáváme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.