Zapečené vepřové na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg brambor
4 plátky vepřového masa
1/2 kg čerstvých hub
sůl
pepř
kmín
koření na vepřové maso
1 šlehačka nebo smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací mísy začneme krájet brambory. Když nakrájenými brambory vyložíme dno, posypeme 1/2 hub, osolíme, opepříme a okmínujeme.

  2. Naklepané okořeněné plátky masa položíme na houby, zasypeme druhou polovinou hub a zaskládáme zbytkem na kolečka nakrájených brambor. Opět osolíme a lehce podlijeme vodou.

  3. Přiklopíme a vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme přibližně 1 hodinu za lehkého podlévání.

  4. Během této doby nastrouháme nahrubo sýr a smícháme se šlehačkou. Když je jídlo téměř hotové zalijeme šlehačkou a necháme zapékat, až se vytvoří kůrka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!