Králík na česneku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 4 králičí stehna
- 100 g slaniny v celku
- 5 stroužků česneku
- cibule
- 200 g kořenové zeleniny
- sůl
- pepř
- bobkový list
- olej
- hladká mouka
- vývar
Postup Králík na česneku
Postup přípravy receptu
-
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme.
Do zlatova opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji.
Vyjmeme a přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, kořenovou zeleninu a opékáme do zlatova.
Přidáme pokrájenou cibulku a 3 stroužky česneku, bobkový list a chvilku opékáme spolu se zeleninou. Zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme stehýnka a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka, případně podléváme.
Když je maso měkké, vyndáme a prolisujeme zbytek česneku, dochutíme solím a pepřem.
Základ můžeme, přecedit, propasírovat, nebo nechat tak jak je. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.