Křupavý patizon z trouby
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- patizon
- 1 vejce
- 1 stroužek utřeného česneku
- mléko
- sůl
- Na obalení:
- hladká mouka
- strouhanka a parmazán 2:1
- pepř
- 1/2 lžičky papriky - dala jsem uzenou
- trochu oleje
Postup Křupavý patizon z trouby
Postup přípravy receptu
-
Patizon nakrájíme na cca 1 cm plátky, oloupeme a vytáhneme vnitřní zrníčka. Osolíme z obou stran a necháme pustit vodu. Poté osušíme.
Vejce rozšleháme s mlékem a česnekem. Strouhanku smícháme s pepřem, sýrem a paprikou. Kousky osušeného patizonu obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhánce.
Uložíme na plech s pečícím papírem, lehce potřeným olejem. Kousky na plechu ještě lehce zakápneme olejem a pečeme na 200 st cca 15 minut - do křupava. Můžeme podávat s nějakým vašim oblíbeným dipem.