Pikantní lososový tataráček
Recepty, RybySuroviny
- 300 g filet z lososa
- (bez kůže, čerstvého nebo chlazeného)
- 2 naťové cibulky (pouze bílou část)
- 1 feferonka
- snítka kopru (nebo hladkolistá petržel)
- 2 lžíce kaparů
- Na zálivku:
- mořská sůl
- citronový pepř
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 limetky
Postup Pikantní lososový tataráček
Postup přípravy receptu
-
Očištěný a osušený filet nakrájíme nadrobno, taktéž bílou část z lahůdkové cibulky a feferonku zbavenou jader. Přidáme na jemno nakrájený kopr nebo petrželku a kapary. Necháme v misce.
Suroviny na zálivku prošleháme vidličkou do krémové konzistence a přelijeme jí lososa. Necháme chvilku vychladit a proležet v lednici.
Podle chuti dosolíme. Podáváme s bagetkou dokřupava opečenou v topinkovači, bohatě potřenou voňavým česnekem.