Ruský biftek
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g Hovězí maso (ořez)
- sůl
- pepř mletý
- čerstvá petrželka
- čerstvé bylinky kopr saturejka
- zelená kapie 1 ks
- cibule 1 ks
- žampiony 2 ks
- smetana zakysaná 100 g
- olej
- hladká mouka
Postup Ruský biftek
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme.
Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach.
kapii a cibuli nasekáme na hrubo a orestujeme na rozpálené panvi s trochou oleje, přidáme nasekané bylinky, znovu krátce orestujeme a zalijeme rozmíchanou smetanou, krátce povaříme a necháme částečně zchladnout.
Zchladlou směs rozsekáme v mixéru na hladkou omáčku.
bifteky obalíme v hladké mouce a pečeme na pánvi s trochou oleje z obou stran, před koncem pečení si opečeme žampiony nakrájené na plátky, biftek přelijeme omáčkou z bylinek a poklademe plátky žampionů, sundáme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme tzv. dozrát asi 5 minut.