Ruský biftek

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g Hovězí maso (ořez)
sůl
pepř mletý
čerstvá petrželka
čerstvé bylinky kopr saturejka
zelená kapie 1 ks
cibule 1 ks
žampiony 2 ks
smetana zakysaná 100 g
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme.

  2. Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach.

  3. kapii a cibuli nasekáme na hrubo a orestujeme na rozpálené panvi s trochou oleje, přidáme nasekané bylinky, znovu krátce orestujeme a zalijeme rozmíchanou smetanou, krátce povaříme a necháme částečně zchladnout.

  4. Zchladlou směs rozsekáme v mixéru na hladkou omáčku.

  5. bifteky obalíme v hladké mouce a pečeme na pánvi s trochou oleje z obou stran, před koncem pečení si opečeme žampiony nakrájené na plátky, biftek přelijeme omáčkou z bylinek a poklademe plátky žampionů, sundáme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme tzv. dozrát asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!