Hermelínem plněné pečené hrušky

Recepty, Sýry

Suroviny

Množství dle chuti:
hrušky
citronová šťáva
máslo
med
Hermelín, Camembert či Olmín
vlašské ořechy
sušená šunka - není nutná

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme jádřince. Aby se při pečení nehoupaly, jen mírně kulatou stranu seřízneme a utvoříme jakousi plošku, na které budou lépe stát. Pak hrušky pokapeme citronovou šťávou a naskládáme na plech či pekáček vyložený pečícím papírem.

  2. Hrušky opepříme čerstvě mletým pepřem, pokapeme rozpuštěným máslem, do každého důlku po jádřinci vložíme pokrájený sýr (do každé půlky hrušky cca 30-40 g) a nasekané ořechy dle chuti.

  3. Pak naplněné hrušky pokapeme medem, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut, poté odkryjeme a dopečeme lehce do barvy a doměkka. Lze péct i v remosce, cca 25 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!