Hermelínem plněné pečené hrušky
Recepty, SýrySuroviny
- Množství dle chuti:
- hrušky
- citronová šťáva
- máslo
- med
- Hermelín, Camembert či Olmín
- vlašské ořechy
- sušená šunka - není nutná
Postup Hermelínem plněné pečené hrušky
Postup přípravy receptu
-
Hrušky oloupeme, přepůlíme a lžičkou vydlabeme jádřince. Aby se při pečení nehoupaly, jen mírně kulatou stranu seřízneme a utvoříme jakousi plošku, na které budou lépe stát. Pak hrušky pokapeme citronovou šťávou a naskládáme na plech či pekáček vyložený pečícím papírem.
Hrušky opepříme čerstvě mletým pepřem, pokapeme rozpuštěným máslem, do každého důlku po jádřinci vložíme pokrájený sýr (do každé půlky hrušky cca 30-40 g) a nasekané ořechy dle chuti.
Pak naplněné hrušky pokapeme medem, zakryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 minut, poté odkryjeme a dopečeme lehce do barvy a doměkka. Lze péct i v remosce, cca 25 minut.