Újezdecký čočkový salát
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g čočky
- 250 sterilovaného hrášku
- 1/2 menšího celeru
- 2 mrkve
- 4 sladkokyselé okurky
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce octa
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce pažitky
Postup Újezdecký čočkový salát
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou. Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme doměkka. Uvařený celer s mrkví vyjmeme, čočku scedíme.
Celer, mrkev, okurky, cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Přidáme scezenou čočku, hrášek, nakrájenou pažitku, opepříme, osolíme, přidáme ocet a olej a vše promícháme.
Podáváme s nakrájenými natvrdo vařenými vejci.