Újezdecký čočkový salát

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g čočky
250 sterilovaného hrášku
1/2 menšího celeru
2 mrkve
4 sladkokyselé okurky
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
sůl
mletý pepř
2 lžíce pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a necháme na pár hodin namočenou. Vodu dolijeme, aby jí bylo asi 2 litry a společně s mrkví a celerem uvedeme do varu a pak pomalu přikrytou vaříme doměkka. Uvařený celer s mrkví vyjmeme, čočku scedíme.

  2. Celer, mrkev, okurky, cibuli nakrájíme na malé kostičky, dáme do mísy. Přidáme scezenou čočku, hrášek, nakrájenou pažitku, opepříme, osolíme, přidáme ocet a olej a vše promícháme.

  3. Podáváme s nakrájenými natvrdo vařenými vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!