Vepřové rolády s jednoduchou náplní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 900 g vepřové plece vcelku
- 220 g krájeného česnekového boku (20 tenkých plátků)
- 400 g listového špenátu
- 100 g anglické slaniny
- 250 ml vývaru (masový, zeleninový)
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžička oleje
- sůl
- mletý pepř
- provázek
- potravinářské folie,nebo mikrotenový sáček
- dále budeme potřebovat 6 středně velkých brambor
Postup Vepřové rolády s jednoduchou náplní
Postup přípravy receptu
-
Anglickou slaninu, cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno.
Ze špenátu vymačkáme vodu a špenát v míse promícháme s rozpuštěným máslem, granulovaným česnekem, špetkou soli a pepřem.
Maso opláchneme, osušíme a rozkrojíme na polovinu. Každou část masa uprostřed ostrým nožem rozřízneme, ale nedořízneme až do konce. Takto rozříznuté maso rozevřeme tak, aby pláty vypadaly jako otevřená kniha.
Pláty masa přes folii rozklepeme a po obou stranách mírně osolíme a opepříme.
Na každý plát položíme vedle sebe 5 plátků česnekového boku. Na česnekový bok rozetřeme ochucený špenát a opět poklademe zbývajícími plátky česnekového boku.
Takto připravené pláty zavineme do rolády a zajistíme provázkem.
Do papiňáku(tlakového hrnce)dáme lžičku oleje, kostičky anglické slaniny a necháme 2 minuty osmažit. Poté přidáme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět.
Na takto připravený základ dáme prudce ze všech stran zatáhnout rolády, podlijeme 250 ml vývaru a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu dusíme na slabém plameni 30 minut.
Po ochlazení hrnec otevřeme, rolády odložíme stranou a z hrnce do kastrůlku odlijeme polovinu šťávy z masa.
Do papiňáku se zbytkem šťávy dáme nakrájené brambory, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu necháme na slabém plameni brambory dusit 5 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme a brambory rozšťoucháme. Podáváme s roládou nakrájenou na silnější plátky a přelité zbytkem šťávy.