Hovězí Stew s oblohou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Suroviny na stew:
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 kg hovězího masa (maso nakrájíme na 1 cm velké kostky)
- 3 šálky vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 střední mrkve (nakrájíme na cca 1/2 cm tlustá kolečka)
- 1 kg velkých brambor bez slupek (nakrájíme na na malé kousky)
- 1 středně velká zelená paprika (nakrájíme na malé kousky)
- 1 střední stonek celeru - nakrájíme na malé proužky
- 2 menší cibule (1/4 hrnku) - nakrájíme na drobno
- 2 bobkové listy
- Suroviny na zahuštění:
- 2 hrnky studené vody
- 2 lžíce hladké mouky
- Suroviny na ozdobu:
- 1 středně velká červená paprika - rozkrojená na polovinu
- 1/3 střední zelená paprika (nakrájíme na malé kousky)
- 1 menší červené cibule (nakrájíme na 1/2 cm tlustá kolečka)
- trochu černých oliv
- trochu listů kadeřavé kapusty
- 1 plátek rajčete
Postup Hovězí Stew s oblohou
Postup přípravy receptu
-
Ve velkém hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme maso (nakrájené na malé kousky) s nadrobno nakrájenou cibulkou, aby maso bylo hnědé na všech stranách.
Poté zalijeme vodou nebo vývarem,přidáme pepř a sůl a vaříme cca 1 hodinu.
Po hodině přidáme brambory, mrkev, celer, papriku, bobkové listy, snižte teplotu na nízkou a pod poličkou dusíme cca 2 hodiny nebo až je maso měkké a výsledek by měl mít konzistenci velmi husté polévky.
Podle chuti je ještě možno zahustit. Na talíři upravíme oblohu dle vlastní kreativity, přidáme stew a teplé podáváme.