Kuřecí játrový guláš se žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
5 větších žampionu
1 velká cibule
50 g anglické slaniny
lžíce sádla
lžička dijonské hořčice
2 lžíce rajského protlaku
lžíce hladké mouky
3 stroužky česneku
mletá červená paprika
špetka pálivé papriky
kmín
pepř
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli játra.

  3. Necháme zatáhnout, přidáme protlak, zarestujeme, přisypeme papriku a nakrájené žampiony. Chvíli mícháme a zalijeme horkou vodou do poloviny. Okořeníme a necháme dusit asi 15-20 minut.

  4. V trošce vody rozmícháme mouku a játra zahustíme. Společně povaříme a dochutíme. Guláš by měl být lehce pikantní. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!