Kuřecí játrový guláš se žampiony
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích jater
- 5 větších žampionu
- 1 velká cibule
- 50 g anglické slaniny
- lžíce sádla
- lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce rajského protlaku
- lžíce hladké mouky
- 3 stroužky česneku
- mletá červená paprika
- špetka pálivé papriky
- kmín
- pepř
- majoránka
- sůl
Postup Kuřecí játrový guláš se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Na sádle uškvaříme slaninu na kostičky a přidáme nakrájenou cibuli. Až cibule zezlátne přihodíme česnek na plátky a po chvíli játra.
Necháme zatáhnout, přidáme protlak, zarestujeme, přisypeme papriku a nakrájené žampiony. Chvíli mícháme a zalijeme horkou vodou do poloviny. Okořeníme a necháme dusit asi 15-20 minut.
V trošce vody rozmícháme mouku a játra zahustíme. Společně povaříme a dochutíme. Guláš by měl být lehce pikantní. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.