Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou
Recepty, RybySuroviny
- 400 g filé z tresky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- 2 lžíce pesta z medvědího česneku - podle chuti
- Polenta:
- 100 g instantní polenty
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- hrst lístků hladkolisté petržele
- hrst vlašských ořechů
Postup Filé z tresky s pestem z medvědího česneku a smetanovou polentou
Postup přípravy receptu
-
Filé osušíme, osolíme a zprudka opečeme na olivovém oleji. Zmírníme oheň a krátce podusíme. Dochutíme mletým pepřem, každý kousek potřeme pestem a udržujeme v teple.
Polentu připravíme podle návodu, 200 ml určeného množství vody nahradíme smetanou. Kaši osolíme a promícháme s lístky petržele. Vlašské ořechy nasucho mírně opražíme na rozpálené pánvi.
Polentu i filé s pestem rozdělíme na talíře a všechno posypeme ořechy.