Osvědčený velikonoční ořechový beránek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 žloutky
- 12 dkg cukru krupice
- 1/2 dcl vody
- 1/2 dcl oleje
- 12,5 dkg hladké mouky
- špetka kypřicího prášku
- hrst mletých vlašských ořechů
- sníh ze 2 bílků
- Na zdobení:
- 3 bílky
- 21 dkg mletého cukru
Postup Osvědčený velikonoční ořechový beránek
Postup přípravy receptu
-
žloutky vyšlehat s cukrem, zašlehat pomalu vodu a olej, vmíchat mouku s práškem a ořechy, nakonec zlehka vmíchat sníh.
Péct nejprve 5 minut na 200 st., dopékat pomalu na 150 st., asi tak, jak pečete bábovku, podle typu trouby (vyzkoušet špejlí).
Na ozdobení ušlehat nad parou sníh z cukru a bílků, sáčkem se zdobičkou udělat vychladlému beránkovi kudrlinky. Kdo si na to netroufá, může ještě teplého beránka potřít rozpuštěným máslem a vydatně ze všech stran pocukrovat. Očka a čumáček udělat třeba z rozinek.