Valašská syrnica

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g tučného měkkého tvarohu
1,25 l vývaru
1 lžička kmínu
2-3 lžíce hladké mouky
3 lžíce smetany
4 vejce
4 brambory vařené ve slupce
cukr
ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh osolíme, promícháme s kmínem a necháme v chladu 3-4 dny.

  2. Ochucený a rozleželý tvaroh rozšleháme v horkém vývaru, uvedeme k varu a zahustíme moukou, rozkvedlanou ve smetaně.

  3. Provaříme asi 20 minut a dochutíme lžící cukru, lžící octa a případně solí.

  4. Na závěr do polévky rozklepneme vajíčka a odstavíme mimo sporák, aby mírně ztuhla.

  5. Do talíře vložíme horkou oloupanou bramboru, pomačkáme ji vidličkou a přelijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!