Valašská zelňačka s houbami
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g houby
- 250 g kysané zelí
- 5 ks brambory
- 2,5 dcl šlehačka
- 1 lžíce polohrubá mouka
- 1 ks cibule
- 1 špetka mletý kmín
- 1 špetka sůl
- 1 pepř
- 1 lžíce máslo
Postup Valašská zelňačka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme na plátky a povaříme se špetkou mletého kmínu v trošce osolené vody.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme povařené houby, brambory nakrájené na kostky, masox a zalijeme přiměřeným množstvím vody, osolíme a vaříme do změknutí brambor.
Potom do polévky vložíme vymačkané překrájené kysané zelí a ještě 20 minut vaříme.
Nakonec polévku zahustíme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali mouku a krátce povaříme. Dosolíme, opepříme.