Těstoviny s chřestem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 balíček Pappardelle (široké nudle)
- 150 g zeleného chřestu
- 1 menší cuketa
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 120 g Parmazánu
- estragon
- Cayenský pepř
- sůl
- pepř
Postup Těstoviny s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře odkapat, ale schováme asi 100ml vařicí vody.
Mezitím si připravíme omáčku. V hlubší pánvi rozpalíme olej, přidáme česnek a na tenko nakrájenou cuketu. Za stálého míchání restujeme asi 5 min. Přidáme citronovou šťávu, zamícháme a přidáme pokrájený chřest, estragon, kajenský pepř, sůl a obyčejný pepř podle chuti. Za stálého míchání vaříme 3 minuty, až je chřest hotový, ale stále ještě křupavý.
Přidáme horkou vodu z těstovin, citronovou kůru, uvařené a odkapané těstoviny a polovinu nastrouhaného parmazánu.
Za stálého mícháni vaříme tak dlouho, až se sýr rozteče a těstoviny jsou horké. Předáme na na hluboké talíře, posypeme zbylým parmazánem a ihned podaváme.