Jarní zeleninová polévka s vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

350 g mražené jarní zeleninové směsi
1 cm silný plátek másla
1 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
¼ lžičky kurkumy
2 vejce
1 l vody
sůl
mletý pepř
nasekané lístky petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřáté máslo s olejem dáme mouku a za stálého míchání osmažíme do světlé barvy. Zásmažku (jíšku) zasypeme kurkumou, zalijeme vodou, metličkou prošleháme a uvedeme do varu.

  2. Zdroj tepla stáhneme na minimum, přidáme mraženou zeleninu a trochu pepře a soli. Pod pokličkou a za občasného promíchání vaříme slabým varem 15 minut.

  3. Poté přidáme 2 rozklepnutá vejce, vidličkou mírně rozšleháme a vaříme ještě 1 minutu. Podle potřeby dochutíme solí, přidáme petrželku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!