Teplý václavkovo-fazolkový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

200 g maličkých václavek
200 g fazolových lusků
50 g uzené slaniny
½ kapie
1 Hermelín
zelené olivy (množství podle chuti)
listy salátu
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na menšie tenké plátky a na panvici dáme škvariť. Keď pustí tuk, pridáme strúčiky fazuľky a celé podpňovky, osolíme, okoreníme a pražíme cca 10 minút.

  2. Pridáme na malé kocôčky nakrájanú kapiu a 5 min restujeme.

  3. Na tanier dáme listy šalátu, pokvapkáme olejom a rozložíme fazuľku s podpňovkami.

  4. Pridáme olivy a na maličké trojuholníčky nakrájaný Hermelín. Ihneď podávame a hriankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!