Teplý václavkovo-fazolkový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 200 g maličkých václavek
- 200 g fazolových lusků
- 50 g uzené slaniny
- ½ kapie
- 1 Hermelín
- zelené olivy (množství podle chuti)
- listy salátu
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Teplý václavkovo-fazolkový salát
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájame na menšie tenké plátky a na panvici dáme škvariť. Keď pustí tuk, pridáme strúčiky fazuľky a celé podpňovky, osolíme, okoreníme a pražíme cca 10 minút.
Pridáme na malé kocôčky nakrájanú kapiu a 5 min restujeme.
Na tanier dáme listy šalátu, pokvapkáme olejom a rozložíme fazuľku s podpňovkami.
Pridáme olivy a na maličké trojuholníčky nakrájaný Hermelín. Ihneď podávame a hriankou.