Kuřecí stehna pečená s podzimní zeleninou
Recepty, Drůbeží masoPostup Kuřecí stehna pečená s podzimní zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a okmínujeme. Pekáček vyklademe kousky másla a kuřecí stehna na něj položíme.
Hokkaido omyjeme, pokud je špatná slupka, tak ji odkrojíme. Zbavíme semeníku a nakrájíme na kousky. Patizon zbavíme slupky a semeníku, omyjeme a nakrájíme na kousky.
V misce smícháme nakrájené Hokkaido s patizonem, tymiánem a oreganem a lehce osolíme.
Kuřecí stehna zasypeme zeleninou, pekáček přikryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Pečeme, než je zelenina i maso měkké, podle potřeby můžeme podlít vodou. V průběhu pečení kontrolujeme a maso poléváme výpekem.
Když je kuře měkké, odkryjeme a necháme v troubě na cca 15 minut, aby se pěkně zabarvila kůrčička - můžeme přidat stupně na 200.
Podáváme bez přílohy, ta není vůbec potřeba. Pokud by ale někomu vyloženě chyběla, nejlepší by byly brambory.