Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem

Recepty, Polévky

Suroviny

olivový olej
1 větší cibule
4-5 stroužků česneku
1 lžíce kmínu (drceného)
4 cm zázvoru
1 citron (bez chemického ošetření)
rajčata v plechovce
1 hrnek červené čočky
1,5 litru vývaru (zeleninového, já použila kuřecí)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek, po cca 4 minutkách kmín, přidáme nastrouhaný zázvor a minutku restujeme. Přidáme celou plechovku s rajčaty, 3 kolečka citronu, přisypeme čočku, zalijeme vývarem, přidáme lžíci citronové šťávy a vaříme cca 30 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem, můžete přidat trochu cukru...pokud Vám ujela ručka s citronem:) a rajčátka jsou také kyselejší:)) Posypeme petrželkou, dobrý je i koriandr (dá tomu takový šmrnc)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!