Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem
Recepty, PolévkySuroviny
- olivový olej
- 1 větší cibule
- 4-5 stroužků česneku
- 1 lžíce kmínu (drceného)
- 4 cm zázvoru
- 1 citron (bez chemického ošetření)
- rajčata v plechovce
- 1 hrnek červené čočky
- 1,5 litru vývaru (zeleninového, já použila kuřecí)
- sůl
- pepř
Postup Polévka z červené čočky s citronem, rajčaty a zázvorem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku, přidáme česnek, po cca 4 minutkách kmín, přidáme nastrouhaný zázvor a minutku restujeme. Přidáme celou plechovku s rajčaty, 3 kolečka citronu, přisypeme čočku, zalijeme vývarem, přidáme lžíci citronové šťávy a vaříme cca 30 minut. Nakonec ochutíme solí, pepřem, můžete přidat trochu cukru...pokud Vám ujela ručka s citronem:) a rajčátka jsou také kyselejší:)) Posypeme petrželkou, dobrý je i koriandr (dá tomu takový šmrnc)